Atlas Copco – Kompressorer

Atlas Copco är världsledande inom bla maskiner för gruvindustrin och kompressorer, två affärsområden till vilka Rimaster levererar tjänster och produkter. Vår relation med Atlas Copco sträcker sig många år tillbaka i tiden och startade med tillverkning av kablage för den svenska marknaden.

Extrema påfrestningar på Atlas Copcos portabla kompressorer

– Det är tuffa miljöer som skiljer sig mycket från varandra. Därför har vi har många olika krav på kvaliteten som våra leverantörer måste uppfylla, berättar Michael Sprengers, inköpare på Atlas Copco Portable Energy. ”Portabel” i det här fallet betyder att kompressorerna inte är stationära utan kan flyttas mellan olika byggarbetsplatser.

– Vi vet aldrig var våra maskiner kommer att användas, och på vilka vägar de kommer att transporteras, så vi konstruerar maskinerna för att vara robusta och kunna fungera under lång tid under extrema förhållanden, så som extrema temperaturer, kraftiga vibrationer och hög fuktighet, säger Michael Sprengers.

Långvarigt samarbete utvecklar

Rimaster har varit leverantör till Atlas Copco i många år, och samarbetet utvecklas hela tiden.

– Rimaster tillverkar produkter som är robusta och av bra kvalitet, och även i små volymer när det behövs. Produktionsplaneringen fungerar bra och vi har en bra kommunikation kring ingenjörskonst. När nya produkter utvecklas görs ofta flera förändringar av kablaget i snabb följd. Rimaster måste gensvara på dessa förändringar och implementera dem så snabbt som möjligt, för att säkerställa att Atlas Copco får den senaste versionen levererad i tid, säger Michael Sprengers.

– Rimaster gör ett bra jobb. De är flexibla när det gäller den sorts konstruktionsförändringar som vi ofta behöver göra. De är också flexibla när vi får order, och kan då leverera delar snabbt, så att vi i vår tur klarar våra åtaganden, i tid. Det uppskattar vi.

Samarbetet har ökat den senaste tiden, i och med Atlas Copcos nya projekt, 8-serien, berättar Michael Sprengers. – Vi är glada över samarbetet, och hoppas att det ska fortsätta vara så, genom att vi kontinuerligt utvärderar och förbättrar samarbetet på alla områden.

Läs mer: Riview 2-2016

 

Kontakta oss
image