FTG Cranes

FTG Cranes utvecklar, tillverkar och marknadsför skogsvagnar och timmerkranar och är en marknadsledande aktör i Skandinavien. Från hösten 2015 har vi utvecklat och levererat färdiga styrsystem till FTG Cranes produkt V-kran. Vi medverkade redan tidigt i utvecklingsfasen, lyssnade på FTG:s behov och tog fram en teknisk lösning på styrsystemet.

Från idé till färdigt system

Att vara med under hela processen, från idé till färdigt system, är inget främmande för Rimaster. Från och med hösten 2015 har Rimaster Development utvecklat och levererat färdiga styrsystem till FTG Cranes.

Vid köp av en så vital del som styrsystem är det förstås en trygghet att ha en kompetent leverantör som finns tillgänglig för kunden och kan hitta lösningar genom hela processen, från utveckling till produktion och leverans. Rimaster har en kontinuerlig dialog med sina kunder och leverantörer, och det är under dessa samtal som de flesta nya intressanta lösningar uppstår.

– När det gäller kunder handlar det oftast om tekniska lösningar och förslag på förbättringar i styrsystemet. När det gäller leverantörer som Parker har vi ett försäljningssamarbete där våra diskussioner många gånger leder till nya gemensamma affärer, säger Ulf Almén, systemkonstruktör vid Rimaster Development i Söderhamn.

Under en diskussion med Parker framkom det att företaget FTG Cranes var i behov av kablage och styrsystem till styrning av timmerkranar som de tillverkar. FT

Intressanta lösningar uppstår i dialog med kunden

– När vi besökte Parker och diskuterade olika lösningar rekommenderade de Rimaster som en kompetent leverantör av kablage och programvara, vilket vi var i behov av till vår V-kran. Vi etablerade kontakt med Rimaster som lyssnade på våra behov och tog fram en lösning som passade oss perfekt, berättar Peter Svensson, säljare för V-kran på FTG Cranes.

FTG Cranes, som har sitt säte i Dalsland, är den enda tillverkaren av timmerkran för landsvägstransport som är kvar i Sverige. Företaget tillverkar omkring 70 kranar om året och har ungefär 15 procent av marknaden. Peter Svensson tror att FTG Cranes har potential att växa och erhålla ytterligare tio procent av marknaden inom fem år.

– Det ser ljust ut på marknaden och det finns även potential att utöka vårt samarbete med Rimaster ännu mer framöver. Vi är supernöjda med slutresultatet och tycker vi har haft ett otroligt fint samarbete. Vi har fler idéer om framtida projekt som vi kan göra tillsammans.

Läs mer: Riview 1-2016

Kontakta oss
image