Huddig

Vi är sedan ett antal år en partner till Huddig kring utveckling, tillverkning och leverans av elsystem till deras olika maskinserier. Många gånger är elsystemen faktiskt unika för varje maskin. Huddig utvecklar, tillverkar och säljer grävlastare till el-, järnvägs- och entreprenadbranschen. Företaget har länge varit marknadsledande bland grävlastare på den svenska marknaden.

Smarta funktioner och innovativ teknik

Huddigs grävlastare är kända för smarta funktioner och innovativ teknik. När det var dags att utveckla en ny modell av Huddigs D­serie var Rimaster Development en självklar samarbetspartner. D-serien är Huddigs flaggskepp – en potent grävlastare som kan skräddarsys för kundbehoven inom segmenten el, järnväg och entreprenad. Den nya modellen, som lanserades i april, bygger på en ny miljövänlig motor av typen Steg IV Final.

– Resultatet är lägre partikel- samt kväveoxidutsläpp men också fler drifttimmar, berättar Fredrik Forsberg som är utvecklingsingenjör på Huddig. Den nya modellen har även ett nytt el- och styrsystem.

– Systemet har högre prestanda och mer processorkraft, vilket gör maskinen skalbar. Vi kommer att kunna bygga på ännu fler funktioner och ytterligare anpassa varje maskin för kundens specifika behov. Samtidigt har förarhytten fått en ny miljö med ännu större och bättre skärm och intuitiv styrning. Ett bra gränssnitt mellan människa och maskin är avgörande.

I frontlinjen

Rimaster Development har spelat en nyckelroll i utvecklingsarbetet. Rimaster har ansvarat för själva elsystemet med scheman och kabelritningar. Styrsystem och mjukvara har utvecklats av Huddig.

– Vi har en relation som går långt tillbaka och vet precis vad vi har varandra. Det har resulterat i en tät dialog som präglas av flexibilitet och enkelhet. Rimaster är lyhörda för vilka lösningar och komponenter som vi är intresserade av, samtidigt som de håller oss uppdaterade om vad som händer på marknaden och kommer med nya förslag.

– Våra kunder är mycket kunniga och intresserade av innovativ teknologi. Huddig måste alltid ligga i utvecklingens framkant. Att erbjuda framtidssäkra produkter som har hög funktionalitet och kan utvecklas över tid är avgörande. I det perspektivet är vårt samarbete med Rimaster väldigt värdefullt.

Läs mer: Riview 1-2017

Kontakta oss
image
image