Luminex – The show must go on!

Vid stora evenemang får ingenting gå fel. Visste du att Rimaster, som leverantör till nätverksföretaget Luminex, har funnits med vid både Eurovision Song Contest, på världsturnéer och lyxkryssare? Tekniska audio-videoinstallationer vid stora evenemang håller hög standard i dag. Det har blivit oförlåtligt att få en blackout eller tappa signalen under en direktsänd show. Det är därför som Luminex har blivit populärt bland hundratals audio-videoinstallatörer och tekniker

Robusta lösningar för de största showerna

Den Belgien-baserade fabrikanten av nätverksutrustning utvecklar extremt pålitliga och robusta lösningar för de största showerna på jordklotet. Luminex produkter, som tillverkas av Rimaster i Sverige, utgör länken mellan kontrollpanelerna och all den apparatur som finns på scenen – alltså, mellan mixerbordet och ljus, högtalare och bildskärmar.

– Vårt mål är alltid att erbjuda den högsta möjliga kvalitet som finns på marknaden, säger Hans Vandermaesen, projektledare på Luminex.

– Det är därför våra produkter har fungerat som ryggraden i bland annat Eurovision Song Contest i Stockholm, och på The Drones World Tour, en världsturné med det engelska rockbandet Muse. Men installatörer använder Luminex även för fasta installationer, exempelvis i Disneyland Paris och på ett av världens största kryssningsskepp, Ovation of the Seas.

Hans Vandermaesen förklarar också att samarbetet mellan Luminex och dess leverantörer måste vara absolut fläckfritt, eftersom det ofta är mycket som står på spel.

– Och Rimaster gör ett mycket bra jobb med att uppnå det, säger han.

Svåra förhållanden och förenklade gränssnitt

Sedan fyra år tillbaka, producerar Rimaster Luminex GigaCore-produkter. Det innefattar bland annat kontakter för svåra förhållanden (anpassade för turnéer), standardinställningar som är optimerade för underhållningsbranschen, och förenklade gränssnitt som gör det möjligt att sätta upp komplexa nätverk utan avancerade IT-kunskaper.

– Vi är väldigt nöjda med samarbetet. Rimasters styrka är hantverksskickligheten och den stora erfarenheten, säger Hans Vandermaesen.

Så nästa gång du njuter av en stor konsert, tänk på att det finns mycket mera bakom scenen än vad man tror. Det är faktiskt nätverket, som har byggts upp med rent hantverkskunnande och åratal av erfarenhet, som får hela showen att hålla ihop.

Läs mer: Riview 2-2016

 

Kontakta oss