Chargestorm

Svenska Chargestorm var en av pionjärerna inom e-Mobility. I dag är företaget marknadsledande på systemlösningar och laddningsstrukturer för elfordon. Företagets nya storsäljare tillverkas av Rimaster i Rimforsa.

Kompletta systemlösningar

Chargestorm startades av företagets VD Patrik Lindergren, Ragnar Gustafsson och kompanjonen Stefan Gabrielsson 2009.

– De aktörer som fanns på marknaden då gjorde väldigt enkla produkter. Vi såg behovet av kompletta systemlösningar och laddningsstrukturer för elfordon, berättar Patrik Lindergren.

2010 lanserade Chargestorm sitt första system som såldes till det svenska elbolaget Jämtkraft.
– Det året registrerades det fyra nya elbilar i Sverige! minns Patrik Lindergren

image

Ledande i Norden

2017 ser läget annorlunda ut. Idag finns det snart 40 000 laddbara bilar i Sverige och i takt med att elbilarna har utvecklats väljer allt fler privatpersoner, företag och organisationer att satsa på tekniken. Och Chargestorm växer med intresset. Idag är man teknikledande i Norden och har sålt 21 000 laddpaket. Företaget har 20 medarbetare och omsätter 27 miljoner med fortsatt tillväxt.

– Vi verkar inom tre affärsområden. Laddstationer för olika typer av elfordon, digitala tjänster i form av vår molnbaserade webbportal Charge Portal som används för övervakning och betalrutiner samt licensiering av vår elektroniklösning till andra tillverkare.

Chargestorms teknik återfinns i merparten av de laddstationer som säljs på marknaden och företagets driftsystem används av Norges största operatörer. Nyligen har Chargestorm också tecknat avtal med en global återförsäljare till parkeringsföretag.

Snabb uppstart

Chargestorms nya storsäljare, EVA Wallbox, är en laddstation avsedd för hem, bostadsrätter och företag och tillverkas av Rimaster i Rimforsa. Rimaster har helhetsansvaret för produktionen och funktionstester och servar även med logistik i form av lagerhållning och leverans enligt avrop.

– Att valet föll på Rimaster berodde på deras omfattande kompetens när det gäller elskåp. Det finns många jättebra legotillverkare som är duktiga på att sätta in ett kretskort men vi behövde någon som behärskade helheten. Vi såg att Rimaster hade erfarenheten, kvaliteten och snabbheten som vi krävde. Det är en stor fördel när man inte behöver lära upp leverantören, eftersom det tar både tid och kraft. På det här sättet kunde vi få en snabb uppstart, konstaterar Patrik Lindergren. – Det faktum att Rimaster har ett systemerbjudande är också en trygghet om vi skulle behöva bredda samarbetet i framtiden. Men det absolut viktigaste för oss är att ha en samarbetspartner som står på tå. Vi förväntar oss att våra leverantörer jobbar kontinuerligt med att vidareutveckla kvalitet och effektivitet.

image
Copyright © 2024 – Material published on this website is protected by copyright.
Linkedin