Rimaster-koncernen investerar i Polen

Rimaster med huvudkontor i Rimforsa, expanderar i Europa. En investering på ca 15 MSEK i koncernens polska tillverkning ska hjälpa till att möta den ökade internationella efterfrågan.

Intresset för Rimasters utvecklings- och tillverkningstjänster inom elsystem och kontrollpaneler växer kraftigt på den europeiska marknaden. En efterfrågan som Rimaster möter med tunga investeringar i sina polska tillverkningsenheter.

De senaste åren har personalstyrkan mer än fördubblats, och i dag har Rimaster mer än 600 medarbetare vid sina två produktionsanläggningar i Czaplinek och Borne Sulinowo. Samtidigt har anläggningen i Borne Sulinowo flyttat till nya topputrustade lokaler och dubblerat produktionsytan – en investering motsvarande ca 15 MSEK.

Satsningen på Polen är en del av Rimasters strategi att följa sina kunder globalt. Två kompletta produktionsenheter och ett utmärkt logistiskt läge gör Rimaster i Polen till en attraktiv samarbetspartner för stora aktörer i Väst-, Öst- och Centraleuropa.

– Flytten har resulterat i nya, effektiva och flexibla produktionslinjer som gör det möjligt att möta kundernas efterfrågan och skapar förutsättningarna för fortsatt tillväxt, säger Tomas Stålnert, CEO.
– Våra mångåriga kunder upplever en ökad efterfrågan på grund av högkonjunkturen vi befinner oss i. Samtidigt har vår bearbetning av den europeiska marknaden börjat ge effekt och vi har många nya kunder som har upptäckt fördelarna med vårt erbjudande. Vi gör bedömningen att efterfrågan på våra tjänster och produkter kommer att fortsätta öka.

Investeringarna bedöms få positiva effekter även för utvecklings- och tillverkningsenheten i Rimforsa.
– Våra anläggningar i Sverige och Polen har ett omfattande samarbete där framgångarna på den ena marknaden gynnar den andra.


Läs pressmeddelande här (PDF)

Kontakta oss