Rimaster och Chargestorm i laddat samarbete

Norrköpingsbaserade Chargestorm är ledande inom e-Mobility. Nu tar man hjälp av ett annat östgötaföretag, elsystemsspecialisten Rimaster, med tillverkning av en ny produkt. Laddstationen EVA Wallbox kommer att produceras hos Rimaster Electrosystem i Rimforsa.

Chargestorm är en pionjär inom e-Mobility och marknadsledande på systemlösningar och laddningsstrukturer för elfordon. Chargestorms teknik återfinns i merparten av de laddstationer som säljs på marknaden och företagets driftsystem används av Norges största operatörer. Nyligen har Chargestorm också tecknat avtal med en global återförsäljare till parkeringsföretag.

Rimaster kommer att tillverka EVA Wallbox som är Chargestorms nya laddstation för hem, bostadsrätter och företag. EVA Wallbox bygger på ett intelligent system som kan kopplas upp mot internet, EVA Connected, för övervakning och fjärrstyrning. Produktionen sker i Rimforsa och Rimaster har helhetsansvaret för tillverkning, funktionstester och just in time-leveranser.

–Rimaster har en omfattande kompetens när det gäller elskåp och behärskar helheten vilket gjorde det möjligt att få en snabb uppstart. Rimasters systemerbjudande med kompetens inom utveckling, el och elektronik är också en trygghet för framtiden, konstaterar Chargestorms VD Patrik Lindergren.

Samarbetet är ett uttryck för Rimasters strategi att arbeta med ny och hållbar teknologi.

– Det här är ett intressant produktområde som vi tror kommer att växa mycket i framtiden, säger Andreas Kronström som är Key Account Manager på Rimaster.

– Alla typer av smarta och effektiva systemlösningar för ett mer hållbart samhälle är av stort intresse för oss och vi tycker att det är väldigt roligt att få vara med Chargestorm på den här resan. Vi är två kunskapsintensiva företag med matchande ambitioner och som kan utvecklas tillsammans.

 

 


Läs pressmeddelande här (PDF)

Kontakta oss