Rimaster växer i Kina

Kinesiska storföretaget SANY har tecknat avtal med Rimforsakoncernen Rimaster.

– Med egen utveckling och tillverkning i Kina, samt ett flertal enheter i Europa, kan Rimaster serva de kinesiska företagen både på hemmamarknaden och internationellt, säger Rimasters VD Tomas Stålnert.

Östgötabaserade Rimaster-koncernen etablerade sin verksamhet i Ningbo, Kina 2008 med syftet att erbjuda europeiska kunder tillverkning och affärsmöjligheter på den kinesiska marknaden. I dag är Rimaster Ningbo väletablerat och har på kort tid blivit en attraktiv partner även för kinesiska kunder. Verksamheten är specialiserad på elsystem.

– Vår hemmamarknad växer snabbt och vi inleder nu relationer med några av Kinas största koncerner och varumärken, bland annat SANY som är en välkänd tillverkare av lyftkranar och grävmaskiner med en global organisation, säger Tomas Stålnert.

– Rimaster har ett mycket gott rykte i Kina. Vi är kända för vårt kundfokus och en hög kvalitet och prestationsnivå. Vår svenska anknytning ses som en styrka och det faktum att vi har egen organisation och tillverkning här i Ningbo är en dörröppnare på den kinesiska marknaden.

För att möjliggöra tillväxten har Rimaster Ningbo investerat i nya kontors- och produktionslokaler i samma område som tidigare, ZhenHai Economic Development Zone. Flytten genomfördes nyligen och innebär ökad flexibilitet med fler produktionslinjer och maskiner samt en successiv ökning av antalet medarbetare.

Med utveckling och produktion i Europa har Rimaster också möjligheten att följa sina kinesiska kunder på den internationella marknaden.

– Att Rimaster Ningbo expanderar på den kinesiska hemmamarknaden innebär att våra verksamheter i Rimforsa och Sverige får långsiktiga tillväxtmöjligheter, konstaterar Tomas Stålnert.


Läs artikel på corren.se här.

Läs artikel på evertiq.se här

Kontakta oss