Rimaster söker global HR-Chef

Till Rimaster AB i Rimforsa söker vi nu en

Global HR-chef

Rimaster Group söker nu en affärsdriven Global HR-chef med passion för att utveckla, behålla och attrahera medarbetare och ledare. Rimaster Group har idag verksamhet i flera länder. I och med att företaget har expanderat kraftigt de senaste åren så föreligger ett allt starkare behov att samordna HR-frågorna i koncernen och få HR-medarbetarna att arbeta ännu mer affärsorienterat. Områden som särskilt pekats ut är personal- och ledarutveckling, strategisk kompetensutveckling och Compensation & Benefits.

Inom Rimaster finns övertygelsen att ett starkt HR-fokus kan bidra till ökad lönsamhet genom att bl.a. koppla HR-investeringar till tydliga lönsamhetsmål. I styrelsen och bland ägarna finns ett genuint intresse för ledarskapsfrågor och av lärande i organisationen. I nuläget finns lokala HR-resurser i Rimasters dotterbolag.

Globala HR-chefen kommer att rapportera direkt till CEO för Rimaster Group och kommer att ingå i Rimasters Global Management Team.

Vem är det vi söker?
Vi söker en mycket affärsdriven HR-chef som har flerårig erfarenhet av att framgångsrikt ha drivet och ansvarat för en HR-funktion i ett internationellt företag. Det är meriterande att ha erfarenhet från tillverkande företag. Du har PA-utbildning på Högskolenivå eller motsvarande.

Som person är du handlingskraftig, initiativrik och tar ansvar. Du har förmågan att se saker utifrån ett strategiskt perspektiv och är van att självständigt driva förändringar. Som ledare utvecklar du andra genom att delegera, ge ansvar och coacha.

Intresserad?
För ytterligare information är du välkommen att ringa Stefan Johansson på Rely Consulting, 0706 – 58 59 45.
Du söker tjänsten via www.relyconsulting.se senast den 20 oktober 2018. Ansökningarna kommer att behandlas löpande.

LÄS SOM PDF


Nytt nummer av Riview ute!

Ett nytt nummer av vårt magasin Riview är nu tillgängligt.

Läs Riview 1 – 2018 här!

Meddela oss ditt namn och adress här så får du tidningen kostnadsfritt framöver.


Rimaster Ningbo awarded ”Best Delivery” price

At the Epiroc 2018 Supplier Day – Rimaster Ningbo was awarded the price for ”Best Delivery”.

2017 Epiroc business increase more than 30% than 2016, a lot of supplier have OTD problem, but Rimaster keep 98% delivery performance for them.


Nytt nummer av Riview ute!

Ett nytt nummer av vårt magasin Riview är nu tillgängligt. I det här numret fokuserar vi på våra åtta affärsområden och några intressanta kunduppdrag där Rimasters potential som partner blir konkret och hur vi kan underlätta er vardag som produktägare.

Läs Riview 2 – 2017 här!

Meddela oss ditt namn och adress här så får du tidningen kostnadsfritt framöver.


Rimaster Ningbo awarded Dynapac’s Best Response and Shortest Development Time Award


In tight competition with almost 200 suppliers, Rimaster Ningbo has been awarded Dynapac’s Best Response and Shortest Development Time Award 2017.

Each year, leading compaction, paving and milling expert Dynapac appoints six suppliers among hundreds. Rimaster Ningbo was chosen for Best Response and Shortest Development Time, notedly after three years of cooperation.

”Rimaster’s relationship with Dynapac goes way back, and our group has also had the benefits of cooperating with other strong brands of the Fayat Group. At Rimaster Ningbo, we started off our relationship with Dynapac in 2014, and to us this award is an important proof that we have met the customer’s – and our own – high expectations”, says Jonas Yong Shen, general manager of Rimaster Ningbo.

”We’ve put together a dedicated group of engineers and production specialists, interacting with Dynapac in every phase of the development process. By offering onsite-support we have been able to give quick response, which obviously has been very appreciated. Of course, this award is an important momentum in our quest to continuously improve our delivery.”


Rimaster och Chargestorm i laddat samarbete

Norrköpingsbaserade Chargestorm är ledande inom e-Mobility. Nu tar man hjälp av ett annat östgötaföretag, elsystemsspecialisten Rimaster, med tillverkning av en ny produkt. Laddstationen EVA Wallbox kommer att produceras hos Rimaster Electrosystem i Rimforsa.

Chargestorm är en pionjär inom e-Mobility och marknadsledande på systemlösningar och laddningsstrukturer för elfordon. Chargestorms teknik återfinns i merparten av de laddstationer som säljs på marknaden och företagets driftsystem används av Norges största operatörer. Nyligen har Chargestorm också tecknat avtal med en global återförsäljare till parkeringsföretag.

Rimaster kommer att tillverka EVA Wallbox som är Chargestorms nya laddstation för hem, bostadsrätter och företag. EVA Wallbox bygger på ett intelligent system som kan kopplas upp mot internet, EVA Connected, för övervakning och fjärrstyrning. Produktionen sker i Rimforsa och Rimaster har helhetsansvaret för tillverkning, funktionstester och just in time-leveranser.

–Rimaster har en omfattande kompetens när det gäller elskåp och behärskar helheten vilket gjorde det möjligt att få en snabb uppstart. Rimasters systemerbjudande med kompetens inom utveckling, el och elektronik är också en trygghet för framtiden, konstaterar Chargestorms VD Patrik Lindergren.

Samarbetet är ett uttryck för Rimasters strategi att arbeta med ny och hållbar teknologi.

– Det här är ett intressant produktområde som vi tror kommer att växa mycket i framtiden, säger Andreas Kronström som är Key Account Manager på Rimaster.

– Alla typer av smarta och effektiva systemlösningar för ett mer hållbart samhälle är av stort intresse för oss och vi tycker att det är väldigt roligt att få vara med Chargestorm på den här resan. Vi är två kunskapsintensiva företag med matchande ambitioner och som kan utvecklas tillsammans.

 

 


Läs pressmeddelande här (PDF)


Rimaster-koncernen investerar i Polen

Rimaster med huvudkontor i Rimforsa, expanderar i Europa. En investering på ca 15 MSEK i koncernens polska tillverkning ska hjälpa till att möta den ökade internationella efterfrågan.

Intresset för Rimasters utvecklings- och tillverkningstjänster inom elsystem och kontrollpaneler växer kraftigt på den europeiska marknaden. En efterfrågan som Rimaster möter med tunga investeringar i sina polska tillverkningsenheter.

De senaste åren har personalstyrkan mer än fördubblats, och i dag har Rimaster mer än 600 medarbetare vid sina två produktionsanläggningar i Czaplinek och Borne Sulinowo. Samtidigt har anläggningen i Borne Sulinowo flyttat till nya topputrustade lokaler och dubblerat produktionsytan – en investering motsvarande ca 15 MSEK.

Satsningen på Polen är en del av Rimasters strategi att följa sina kunder globalt. Två kompletta produktionsenheter och ett utmärkt logistiskt läge gör Rimaster i Polen till en attraktiv samarbetspartner för stora aktörer i Väst-, Öst- och Centraleuropa.

– Flytten har resulterat i nya, effektiva och flexibla produktionslinjer som gör det möjligt att möta kundernas efterfrågan och skapar förutsättningarna för fortsatt tillväxt, säger Tomas Stålnert, CEO.
– Våra mångåriga kunder upplever en ökad efterfrågan på grund av högkonjunkturen vi befinner oss i. Samtidigt har vår bearbetning av den europeiska marknaden börjat ge effekt och vi har många nya kunder som har upptäckt fördelarna med vårt erbjudande. Vi gör bedömningen att efterfrågan på våra tjänster och produkter kommer att fortsätta öka.

Investeringarna bedöms få positiva effekter även för utvecklings- och tillverkningsenheten i Rimforsa.
– Våra anläggningar i Sverige och Polen har ett omfattande samarbete där framgångarna på den ena marknaden gynnar den andra.


Läs pressmeddelande här (PDF)


Rimaster växer i Kina

Kinesiska storföretaget SANY har tecknat avtal med Rimforsakoncernen Rimaster.

– Med egen utveckling och tillverkning i Kina, samt ett flertal enheter i Europa, kan Rimaster serva de kinesiska företagen både på hemmamarknaden och internationellt, säger Rimasters VD Tomas Stålnert.

Östgötabaserade Rimaster-koncernen etablerade sin verksamhet i Ningbo, Kina 2008 med syftet att erbjuda europeiska kunder tillverkning och affärsmöjligheter på den kinesiska marknaden. I dag är Rimaster Ningbo väletablerat och har på kort tid blivit en attraktiv partner även för kinesiska kunder. Verksamheten är specialiserad på elsystem.

– Vår hemmamarknad växer snabbt och vi inleder nu relationer med några av Kinas största koncerner och varumärken, bland annat SANY som är en välkänd tillverkare av lyftkranar och grävmaskiner med en global organisation, säger Tomas Stålnert.

– Rimaster har ett mycket gott rykte i Kina. Vi är kända för vårt kundfokus och en hög kvalitet och prestationsnivå. Vår svenska anknytning ses som en styrka och det faktum att vi har egen organisation och tillverkning här i Ningbo är en dörröppnare på den kinesiska marknaden.

För att möjliggöra tillväxten har Rimaster Ningbo investerat i nya kontors- och produktionslokaler i samma område som tidigare, ZhenHai Economic Development Zone. Flytten genomfördes nyligen och innebär ökad flexibilitet med fler produktionslinjer och maskiner samt en successiv ökning av antalet medarbetare.

Med utveckling och produktion i Europa har Rimaster också möjligheten att följa sina kinesiska kunder på den internationella marknaden.

– Att Rimaster Ningbo expanderar på den kinesiska hemmamarknaden innebär att våra verksamheter i Rimforsa och Sverige får långsiktiga tillväxtmöjligheter, konstaterar Tomas Stålnert.


Läs artikel på corren.se här.

Läs artikel på evertiq.se här


Kontakta oss