Rimaster-koncernen investerar i Polen

Rimaster med huvudkontor i Rimforsa, expanderar i Europa. En investering på ca 15 MSEK i koncernens polska tillverkning ska hjälpa till att möta den ökade internationella efterfrågan.

Intresset för Rimasters utvecklings- och tillverkningstjänster inom elsystem och kontrollpaneler växer kraftigt på den europeiska marknaden. En efterfrågan som Rimaster möter med tunga investeringar i sina polska tillverkningsenheter.

De senaste åren har personalstyrkan mer än fördubblats, och i dag har Rimaster mer än 600 medarbetare vid sina två produktionsanläggningar i Czaplinek och Borne Sulinowo. Samtidigt har anläggningen i Borne Sulinowo flyttat till nya topputrustade lokaler och dubblerat produktionsytan – en investering motsvarande ca 15 MSEK.

Satsningen på Polen är en del av Rimasters strategi att följa sina kunder globalt. Två kompletta produktionsenheter och ett utmärkt logistiskt läge gör Rimaster i Polen till en attraktiv samarbetspartner för stora aktörer i Väst-, Öst- och Centraleuropa.

– Flytten har resulterat i nya, effektiva och flexibla produktionslinjer som gör det möjligt att möta kundernas efterfrågan och skapar förutsättningarna för fortsatt tillväxt, säger Tomas Stålnert, CEO.
– Våra mångåriga kunder upplever en ökad efterfrågan på grund av högkonjunkturen vi befinner oss i. Samtidigt har vår bearbetning av den europeiska marknaden börjat ge effekt och vi har många nya kunder som har upptäckt fördelarna med vårt erbjudande. Vi gör bedömningen att efterfrågan på våra tjänster och produkter kommer att fortsätta öka.

Investeringarna bedöms få positiva effekter även för utvecklings- och tillverkningsenheten i Rimforsa.
– Våra anläggningar i Sverige och Polen har ett omfattande samarbete där framgångarna på den ena marknaden gynnar den andra.


Läs pressmeddelande här (PDF)


Rimaster växer i Kina

Kinesiska storföretaget SANY har tecknat avtal med Rimforsakoncernen Rimaster.

– Med egen utveckling och tillverkning i Kina, samt ett flertal enheter i Europa, kan Rimaster serva de kinesiska företagen både på hemmamarknaden och internationellt, säger Rimasters VD Tomas Stålnert.

Östgötabaserade Rimaster-koncernen etablerade sin verksamhet i Ningbo, Kina 2008 med syftet att erbjuda europeiska kunder tillverkning och affärsmöjligheter på den kinesiska marknaden. I dag är Rimaster Ningbo väletablerat och har på kort tid blivit en attraktiv partner även för kinesiska kunder. Verksamheten är specialiserad på elsystem.

– Vår hemmamarknad växer snabbt och vi inleder nu relationer med några av Kinas största koncerner och varumärken, bland annat SANY som är en välkänd tillverkare av lyftkranar och grävmaskiner med en global organisation, säger Tomas Stålnert.

– Rimaster har ett mycket gott rykte i Kina. Vi är kända för vårt kundfokus och en hög kvalitet och prestationsnivå. Vår svenska anknytning ses som en styrka och det faktum att vi har egen organisation och tillverkning här i Ningbo är en dörröppnare på den kinesiska marknaden.

För att möjliggöra tillväxten har Rimaster Ningbo investerat i nya kontors- och produktionslokaler i samma område som tidigare, ZhenHai Economic Development Zone. Flytten genomfördes nyligen och innebär ökad flexibilitet med fler produktionslinjer och maskiner samt en successiv ökning av antalet medarbetare.

Med utveckling och produktion i Europa har Rimaster också möjligheten att följa sina kinesiska kunder på den internationella marknaden.

– Att Rimaster Ningbo expanderar på den kinesiska hemmamarknaden innebär att våra verksamheter i Rimforsa och Sverige får långsiktiga tillväxtmöjligheter, konstaterar Tomas Stålnert.


Läs artikel på corren.se här.

Läs artikel på evertiq.se här


Alla enheter i Rimaster gruppen nu ISO 14001 certifierade

I våras startades ett projekt vid Rimaster i Söderhamn och Horn med målet att certifiera båda enheterna gentemot ISO 14001 under hösten. Certifieringsrevisionen ägde rum i slutet av oktober med godkänt resultat.
(mer…)


Kontakta oss