Ditch Witch

I ett helt nytt projekt hjälper Rimaster den amerikanska tillverkaren Ditch Witch och dess återförsäljare i Europa att anpassa sina maskiner. I nära samarbete utvecklar Rimaster Cab & Mechanics en skräddarsydd hytt till den nya horisontella riktningsborren JT 24.

Kundanpassning tillsammans

Ditch Witch är en riktig amerikansk framgångssaga. Ditch Witch grundades på 1940-talet när en kompakt dikesgrävningsmaskin skapades för att ersätta hackan och skyffeln. Idag är Ditch Witch en av världens ledande utvecklare och leverantör av högkvalitativa riktningsborrar, vakuumgrävmaskiner och kedjegrävare. Du känner igen en Ditch Witch-maskin på färgen – Halloweenorange.

image

Skräddarsydd i minsta detalj

Ditch Witch-maskinerna som utvecklas och tillverkas i Oklahoma, USA, säljs globalt; i Europa av oberoende återförsäljare, till exempel JLM Scandinavia i Malmö, ett företag som bedriver verksamhet i Sverige, Danmark, Finland, Polen och Ukraina.Vanligen är Ditch Witch-maskinerna anpassade efter den lokala marknadens önskemål och de enskilda kundernas behov.

Återförsäljarna i Europa har önskat en gemensam lösning i de fall där slutkunderna behöver en hytt för god förarmiljö. Till den horisontella riktbara JT 24-borren har Rimaster utvecklat en prototyp av en hytt som visades vid Ditch Witch-distributörens evenemang i Barcelona i oktober. Nästa steg i projektet är att slutföra lösningen för att uppfylla kraven från de olika återförsäljarna i Europa. Detta innebär ett mycket nära samarbete mellan Rimaster Cab & Mechanics, utvecklingsanläggningarna för Ditch Witch i Oklahoma och ledande europeiska distributörer.

Efter utvärderingen kommer hytten att tas i serieproduktion på produktionsanläggningen Rimaster Cab & Mechanics i Sverige, där varje hytt tillverkas enligt kundens önskemål.

Specialister på High Mix-Low Volume

”Vi har utvecklat ett antal lösningar för ergonomi, belysning, luftkonditionering, uppvärmning och kameror – så att återförsäljare och kunder får en perfekt lösning. Som specialister inom segmentet
High Mix-Low Volume har vi kapacitet att utveckla en hytt som är mycket flexibel och kundorienterad, och ändå effektiv i produktionen”, säger Claes Hull, för Rimaster Cab & Mechanics.

Seth Matthesen, Category Manager HDD, på Ditch Witch är lika positiv. ”Rimaster har värdefull kunskap om den europeiska marknaden inom specialfordon och vi ser verkligen fram emot lanseringen av den här nya, innovativa Ditch Witch-maskinen”.

image
Copyright © 2024 – Material published on this website is protected by copyright.
Linkedin