Jungheinrich

Jungheinrich är en av de ledande inom intralogistikleverans och förlitar sig på systemleverantörer med stor vertikal integration.
”Rimaster ger oss prestanda i särklass eftersom de vet exakt hur kablaget ska anslutas till Jungheinrichs produkter”, säger Marcus Gessner, överordnad inköpschef.

Rimaster samarbetar för Industri 4.0

Litiumjonteknik, säkerhet, digitalisering och automation … Den internationella tillverkningsindustrin förändras fort, och Jungheinrich vill vara förstahandsvalet inom effektiv och hållbar intralogistik som truckar, byggnadsställningar och lagringssystem.

Jungheinrich är ett familjeföretag som grundades av doktor Friedrich Jungheinrich i Hamburg 1953. Idag är företaget ett av världens ledande intralogistikföretag.Under 2020 hade Jungheinrich cirka 18 000 anställda och en global omsättning på 3,8 miljarder euro. Produkterna marknadsförs av 40 direktdistributörer i Europa, Asien, Afrika, Australien och Sydamerika. Koncernens strategi är inriktad på hållbar och lönsam tillväxt som ökar bolagets värde.

image

Snabba och säkra leveranser

Som ett resultat av ständiga förbättringar i leveranskedjan, samt värdeflödet för varje enskilt material i truckarna, fokuserar Jungheinrich på leverantörer med stor vertikal integration, förklarar Marcus Gessner, överordnad inköpschef på Jungheinrich i Tyskland:
”Fokus ligger särskilt på kombinationen av krävande processer som kan automatiseras och arbetsuppgifter med en hög grad manuellt arbete. Om du vill vara bäst inom det segmentet behöver du ett produktionsnätverk i både högteknologiska länder och lågkostnadsländer, och leveransvägarna
bör vara snabba och säkra. Alla faktorer ska kombineras med en transparent och mycket konkurrenskraftig kostnadsstruktur. I Rimaster har vi hittat en partner som i hög grad uppfyller våra krav.”

Elektrisk revolution

Rimaster är Jungheinrichs systemleverantör av elsystem för flera olika truckmodeller.
”Rimaster ger oss prestanda i särklass eftersom de vet exakt hur kablaget ska anslutas till Jungheinrichs produkter, oavsett om det är en truck, en laddare, ett batteri eller något annat. Det är fördelen med en systemleverantör som vi vill använda ännu mer i framtiden”, säger Marcus Gessner.
”Ett annat exempel är sammanslagningen av signalkablage med strömfördelning från batteriet till elförbrukarna. Det är en viktig punkt, särskilt för litiumjonbatterier och dess laddningsteknik, och ännu mer för Jungheinrich som en ledande leverantör av den innovativa energilagringen.”

Stabilitet i utmanande tider

Som nämnts är mixen av länder med attraktiva lönekostnader och stabila, korta leveransvägar mycket viktig för Jungheinrichs ytterst breda produktsortiment. ”Det har vi nu sett i samband med covid-19-pandemin och fördelningsfasen som följt.” De flesta av Jungheinrichs produktionsanläggningar finns i norra och östra Europa, vilket enligt Marcus Gessner väl motsvarar placeringen av Rimasters produktionsländer. ”Inköp från Asien är naturligtvis viktigt för Jungheinrich även i framtiden. Därför är det viktigt att Rimaster har en bra närvaro där också.”

image
Copyright © 2024 – Material published on this website is protected by copyright.
Linkedin